Supermoto

En Supermotokonkurransene kjøres med felles start for feltet, og det konkurreres da i heat på 8 runder. Disse korte heatene kan raskt utarte seg til å bli svært så underholdende for publikum, da noen av førerne har mer kjennskap til kjøring på grus mens andre er sterkest på asfalt.

Supermoto er en forholdsvis ny motorsportgren, både i Norge og i utlandet, og ble først dratt i gang i Frankriket mot slutten av 90-tallet. Sporten rekrutterte raskt aktive førere fra kjente motorsykkelgrener som motocross, trial, roadracing og speedway. I Norge organiseres supermotard idag av Norges Motorsportforbund. Med hensyn til lisenskurs gjelder samme reglement som for motocross.

I Alta MSK har vi i mange år hatt utøvere som på forskjellige nivå har kjørt Roadracing. Det har imidlertid vært naturlige begrensninger i antall aktive i motorsportgrener som kjører på asfalt, siden nærmeste bane i Norge er i Mo i Rana.

 

Med de nye asfaltbanene på Kvenvikmoen, hvor vi vil prøve å få banen godkjent både for Supermoto og som en lavhastighets Roadracing bane, vil vi også ha et tilbud for asfaltkjørerne.

 

Anlegget vil være identisk med Formel-K banen (Gokart) men vil tilpasses spesielt til MC.