top of page

Snøscooterseksjonen 

Seksjonsleder: Tormod Kristensen
Snowcross

Snowcross eller Scootercross er selve grunnpilaren i Alta MSK/NMK Alta

Det var for å kunne tilby våre utøvere tilknytning til en lokal klubb og et baneområde at Alta Snøscooterforening ble stiftet i 1982.

 

Siden den gang har Snowcross vært den drivende delen av klubben, selv om det har vært både opp- og nedturer underveis.

 

Snowcross kan man starte med fra den dagen man fyller 5 år og hele veien opp til pensjonsalderen. Vi har  funksjonærer og ledere på alle plan og tilbyr utøverne faste treninger med utdannede trenere og aktivitetsledere.

 

Alta SSF, har vært, og skal fortsatt være den ledende Snowcrossklubben i Norge. Siden starten i 1982 har vi hvert år hatt minst en fører på det Norske landslaget, og det er også være vårt mål i tiden som kommer. 

Snowdrag

Som første klubb i Norge arrangerte Alta MSK dragrace med snøscootere i 1988. Sporten har hatt varierende aktivitet men det er de nærmeste år bl.a arrangert NM i drag på Kvenvikmoen Motorpark.

 

Snowdrag kjøres på en rett strekning, vanligvis 201.16m (1/8 mile), to og to med kvalifisering og eliminering.

 

Du kan kjøre Snowdrag fra du fyller 5 år og resten av livet.

Hillclimb

Historisk sett så var Hillclimb eller Bakkeløp en gren som oppsto i Alta. De første Bakkeløpene i Norge ble arrangert av Alta SSF. Vi arrangerte løp både i Rafsbotn Alpinsenter og i Hammerfest.

Desverre så gikk det som det ofte gjør; når nyhetens interesse var over gikk også aktiviteten samme vei.

Det er imidlertid oppstått en ny giv i grenen og vi har tro på at man ved å få fram noen "profesjonelle" førere også vil dra med seg nye utøvere.

Vi må imidlertid innse at, særlig i Troms og Finnmark, er det mange ungdommer som ikke betegner seg som motorsportsutøvere, men som likevel ønsker å teste seg og sin maskin mot andre noen ganger i året.

Vi har tro på at også denne typen utøvere er velkommen i motorsporten og vil jobbe aktivt for at det skal tilrettelegges for dem innenfor NMF.

Utfordringen her er å finne egnet sted for denne typen arrangement, og dette er noe det arbeides med.

Et lite klipp fra en Snowcross trening 

Barneidrett

Rekreasjon

bottom of page