top of page
Asfaltgrener

Roadracing

Roadracing er racing med motorsykler på asfaltbaner. Roadracing arrangeres over et heat (runde). Et heat skal være på mellom 35 km og 60 km. Det arrangeres Norges Mesterskap og Norgescup over flere heat (helger).

 

I Norge er det tillatt å kjøre roadracing på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem av Norges Motorsportforbund. Alle som kjører roadracing må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på et baneområde. For å få trening eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs (debutantkurs), som inneholder minimum 12 timer teori og 18 timer kjøreteknikk.

Aldersgrenser
Roadracing kan du kjøre med standard moped og inntil 125 ccm fra det året man fyller 12. For å få kjøre større sykler må du være 16 år.

Barneidretten i Roadracing er klasser i minimoto, som også kan kjøres av voksne.

I Alta MSK har vi i mange år hatt utøvere som på forskjellige nivå har kjørt Roadracing. Det har imidlertid vært naturlige begrensninger i antall aktive i motorsportgrener som kjører på asfalt, siden nærmeste bane i Norge er i Mo i Rana.

 

Med de nye asfaltanene på Kvenvikmoen, hvor vi vil prøve å få banen godkjent både for Supermoto og som en lavhastighets Roadracing bane, vil vi også ha et tilbud for asfaltkjørerne.

 

Anlegget vil være identisk med Formel-K banen (Gokart) men vil tilpasses spesielt til MC.

 

Anker 1
bottom of page